Vegansk pølseret
January 08, 2023

En nyfortolkning af den svenske pølseret i mere dæredygtige klæder.
Opskrift fra kogebogen Vegansk madglæde af Mia Sommer.
Til 2-3 personer
Ingredienser:
- 600 g kartofler
- 300 g veganske pølser (eksempelvis fra Naturli’)
- 1 løg
- Olie til stegning
- 3 tsk. paprika
- 2,5 plantefløde (f.eks. havrefløde eller kokosmælk)
- 2 spsk. tomatpuré
- 1⁄2 tsk. salt
- Peber
- 1 dl vand
- Purløg til pynt
- Evt. brød som tilbehør
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i 10 minutters tid, eller til de er møre.
- Skær pølserne i skiver og hak løget. Steg det på panden i olie i 5-10 minutter ved medium varme, indtil pølserne begynder at få farve.
- Lad paprika stege med de sidste par minutter og tilsæt derefter de kogte kartofler, plantefløde, tomatpuré, salt, godt med peber og vand.
Lad retten simre i nogle minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt chilipulver. Drys hakket purløg over retten og spis den eksempelvis sammen med godt brød.