Vegansk pølseret

En nyfortolkning af den svenske pølseret i mere dæredygtige klæder.

Opskrift fra kogebogen Vegansk madglæde af Mia Sommer.

Til 2-3 personer

Ingredienser:

  • 600 g kartofler
  • 300 g veganske pølser (eksempelvis fra Naturli’)
  • 1 løg
  • Olie til stegning
  • 3 tsk. paprika
  • 2,5 plantefløde (f.eks. havrefløde eller kokosmælk)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1⁄2 tsk. salt
  • Peber
  • 1 dl vand
  • Purløg til pynt
  • Evt. brød som tilbehør

Fremgangsmåde:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i 10 minutters tid, eller til de er møre.
  • Skær pølserne i skiver og hak løget. Steg det på panden i olie i 5-10 minutter ved medium varme, indtil pølserne begynder at få farve.
  • Lad paprika stege med de sidste par minutter og tilsæt derefter de kogte kartofler, plantefløde, tomatpuré, salt, godt med peber og vand.

Lad retten simre i nogle minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt chilipulver. Drys hakket purløg over retten og spis den eksempelvis sammen med godt brød.